Fabien De MeesterDr Fabien De Meester pełnił funkcję Prezesa i Dyrektora Zarządzającego rodzinnej firmy BNLfood (www.bnlfood.com) z  siedzibą w Luksemburgu, która wcześniej działała w Belgii pod nazwą Belovo SA, Egg Science & Technology. Marka Belovo do dziś kojarzona jest z belgijskim jajkiem.

Grupa specjalizuje się w wyodrębnianiu z jajek składników wykorzystywanych w przemyśle spożywczym, kosmetycznym i farmaceutycznym. Dodatkowo przedsiębiorstwo rozwinęło Columbus Concept (www.columbus-concept.com), pionierski program promujący "odżywianie tłuszczowe dzikiego typu" polegające na zbalansowaniu proporcji kwasów tłuszczowych w tkankach oraz zdrowego cholesterolu we krwi.

Fabien De Meester obronił doktorat w dziedzinie chemii na Uniwersytecie w Liege (ULg) w Belgii. Był również członkiem Instytutu Naukowego Weizmanna w Izraelu, gdzie specjalizował się w biologii molekularnej. Po powrocie do Belgii zdobył tytuł magistra zarządzania w Szkole Biznesu Solvay (SBS) i w wieku 30 lat dołączył do rodzinnej firmy, gdzie kierując działami naukowym oraz produkcyjnym wprowadził do przedsiębiorstwa nowoczesne standardy (ISO). w roku 1999 został Prezesem i Dyrektorem Zarządzającym firmy Belovo. W 2006 roku natomiast została założona grupa BNLfood. C celu dalszego rozwoju i  promowania swoich osiągnięć na rynku, 1 maja 2009 Dr De Meester zdecydował się założyć swoje własne przedsiębiorstwo, firmę DMF.

Dr De Meester opublikował ponad 50 artykułów naukowych na tematy z zakresu chemii organicznej i spożywczej, enzymologii, biochemii, biologii molekularnej i  biznesu. Był również organizatorem serii międzynarodowych warsztatów poświęconych konceptowi Columbus. Ostatnio zaangażowany jest w projekt badający interakcje ciała i umysłu na poziomie chronobiologicznym.

Dr De Meester jest autorem europejskiego patentu PCT WO (EP07102973.0) "Method For The Prevention Of Chronic Inflammation-Associated Degenerative Diseases" ("Metoda zapobiegania chronicznym stanom zapalnym związanym z chorobami degeneracyjnymi"), który jest wynikiem 20-letniej pracy na polu badania lipidów i kwasów tłuszczowych, ich fizjologicznego wpływu na człowieka oraz istotności ich wyważonej proporcji w  diecie i krwi (Status Omega-6). Wzrastająca liczba osób na całym świecie stosuje się do jego zaleceń w celu uniknięcia zachorowania na choroby degeneracyjne.

Dr De Meester kontynuuje pracę nad poprawą ludzkiego zdrowia poprzez innowacyjne psychosomatyczne podejście, m.in. badanie rytmów naczyniowych.